Nieuws

praktijk open in schoolvakanties

23-05-2019

De praktijk is dit jaar elke werkdag geopend. Dat wil zeggen dat we dus ALLE SCHOOLVAKANTIES gewoon open zijn.

specialist ouderengeneeskunde in opleiding

22-04-2019

Vanaf 1 maart 2019 zal permanent een specialist ouderen geneeskunde in de praktijk werkzaam zijn. Zij doen hun zogenaamde extramurale stage in onze praktijk. Zij zijn gespecialiseerd in het in kaart brengen van zorgbehoefte bij ouderen. Zij kunnen helpen eventueel nodige zorg in te zetten. Hiertoe overleggen ze met andere zorgverleners. Alle bezoeken worden gepland in overleg met de huisartsen en ook met hen nabesproken. U blijft de huisartsen zelf uiteraard ook zien. Heeft u behoefte aan een bezoek van deze dokter, neemt u dan gerust contact op.

reizigersadvisering

31-12-2018

In onze praktijk kunt u ook terecht voor reizigersadvisering.
U kunt hiervoor bij de assistente een reizigersformulier ophalen, waarop u de gegevens i.v.m. uw reis invult.
Dokter Botman kan u dan een up-to-date reisadvies geven. Zij is ook bevoegd tot het geven van de gele koorts vaccinatie.
De kosten voor het reisadvies staan op onze prijslijst Reisadvies.

meningococcenvaccin

27-09-2018

Er is op dit moment veel te doen over het nieuwe vaccin tegen de meningococ. Het vaccin is inmiddels schaars. Het algemene advies dat ook wij kregen is dat jongeren tussen de 14-18 jaar gewoon de oproep van 2019 van de GGD kunnen afwachten. Voor eventuele vragen daarover kunt u terecht bij het CJG Den Haag of CJG Zuid Holland West. Een (groeps-) vaccinatie voor kinderen van 14 maanden en oudere tieners (14-18) is de beste manier om te voorkomen dat de meningococ in Nederland vaker voor gaat komen. Wilt u een kind dat buiten deze leeftijd valt, toch laten vaccineren, kunt u dat tegen betaling laten doen. Kijkt u ook op de website van de GGD. Wij kunnen op uw verzoek een recept maken en uw kind vaccineren. Wij kunnen op dit moment echter niet aangeven hoelang het duurt voordat u het vaccin kunt krijgen na aanmaken van het recept ivm de ontstane schaarste.

griepvaccinaties maandag 15 oktober

20-09-2018

De jaarlijkse griepprikken worden op maandag 15 oktober vanaf 14.30 uur gegeven. Als u in aanmerking komt voor deze prik vanwege uw leeftijd of omdat u tot een risicogroep behoort, heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen. Als dat onverhoopt niet het geval is, neemt u contact op met de assistente. Doet u dat ook indien u toch een griepprik wilt terwijl u niet tot een risico groep behoort. In dat geval zult u de vaccinatie zelf moeten betalen.

NIEUW: nieuwsbrief

21-08-2018

Vanaf deze herfst zullen wij periodiek een nieuwsbrief maken. Deze gaan wij elektronisch versturen. Wij zullen hierin allerlei wetenswaardigheden en nieuws rondom de praktijk aan u vertellen. U kunt zich middels de knop op de thuispagina aanmelden voor deze service.

tips voor on line afspraak maken (MGN)

11-08-2018

U kunt via de button op de home page met behulp van uw Digi d een afspraak met ons maken. U kunt kiezen voor de arts van uw keuze. Wel is het zo dat u bij de huisarts in opleiding sneller terecht kunt als u op deze manier een afspraak maakt.
Voor het aanstippen van wratten, oren uitspuiten, maken van uitstrijkjes, kleine chirurgische ingrepen (incl hechtingen verwijderen) en reizigersadvisering vragen wij u telefonisch contact op te nemen met de assistente. Ook is deze manier van afspraken maken niet voor spoedeisende zaken bedoeld.
U kunt ook een e-consult over een al bestaande klacht aanvragen en uw herhaalmedicatie op deze manier bestellen.

nieuwe privacy wetgeving

15-05-2018

Zoals u wellicht weet treedt er vanaf 25 mei een nieuwe privacy wetgeving in werking. Wij gaan met de grootste zorgvuldigheid met uw gegevens omOp deze website kunt u, onder het hoofdstuk "praktisch . privacy" het aan deze wet aangepaste privacy reglement vinden.

NIEUW: echo spreekuur

05-05-2018

Vanaf 1 mei hebben wij twee wekelijks een echo spreekuur in de praktijk.
Als u een echografisch onderzoek nodig heeft kan dat nu, zonder aftrek van uw eigen risico, gewoon in onze praktijk, in de kamer naast onze spreekkamer. De echo's worden gemaakt door de radiologen van het HMC. U kunt de uitslag in principe dezelfde dag met de dokter bespreken.

NIEUW: PRAKTIJK BLIJFT OPEN IN VAKANTIES!

12-01-2018

IN 2018 ZAL DE PRAKTIJK ALLEEN VAN 30 APRIL TOT 4 MEI EN VAN 24 -28 DECEMBER GESLOTEN ZIJN. DE OVERIGE VAKANTIEPERIODES BLIJFT DE PRAKTIJK GEOPEND (muv woe 25 en do 26 juli en do 2 augustus, dan gesloten). Wij doen dit jaar een proef, we wil willen de praktijk zo min mogelijk sluiten.

MEEKIJKCONSULT ORTHOPEDIE

10-01-2018

Onze praktijk heeft naast de al bestaande samenwerking met de cardioloog en longarts, nu ook een meekijkconsult orthopedie in de praktijk. Eens in de 2 weken is Dr. den Hollander, orthopeed van het HMC, bij ons in de praktijk werkzaam.

graag 1 probleem per consult

21-08-2017

Steeds vaker merken wij dat patiƫnten met meer dan 1 klacht op het spreekuur komen, zonder dat er een dubbele afspraak is gemaakt. Wij kunnen daardoor soms onvoldoende goede zorg leveren of lopen het risico te veel uit te lopen, waardoor andere mensen moeten wachten. Wilt u, als u meer dan 1 klacht wilt bespreken, dit aan de assistente kenbaar maken? Dank voor uw medewerking

huisarts in opleiding

14-08-2017

Vanaf 27 februari zal Dokter Reinders werkzaam zijn in onze praktijk, als nieuwe huisarts in opleiding. Zij volgt dokter Zandstra op, die is afgestudeerd. Zij zal ruim een jaar bij ons blijven.

nieuwe extra assistente

13-08-2017

Wegens de drukte aan de telefoon hebben wij op de maandag en de vrijdag ochtend tot 13 uur een extra assistente. Marianne Vroom is ons team komen versterken. Wij zijn erg blij met haar komst.

NIEUW: vaccinatie spreekuur

21-05-2017

dokter Botman is al enige tijd arts voor reizigersvaccinering. U kunt hiervoor een afspraak maken met de assistente. Zij is ook bevoegd tot het geven van de gele koorts vaccinatie.

NHG accreditatie

08-05-2017

12 mei jongstleden zijn wij voor de 4e keer heel goed door de accreditatie van de NHG heengekomen. Het NHG keurmerk staat voor goede, verantwoorde huisartsenzorg, zoals de beroepsgroep die voorstaat.

meekijkconsult

21-10-2016

Wij hebben in 2016 de al bestaande succesvolle samenwerking met het HMC uitgebreid met de mogelijkheid van het houden van een zogenaamd meekijk consult. er wordt nu al door 3 specialisten spreekuur gehouden op dinsdag op onze locatie. De specialisten, (cardioloog dr. Frederiks en de longarts dr. van de Berg) kunnen, zonder dat u verwezen hoeft te worden, meekijken met een probleem dat u heeft. Zowel met u erbij op het spreekuur, als "op papier". Deze consultatie gaat niet van uw eigen risico af. Wij zijn trots op deze samenwerking, die nog betrekkelijk uniek is in Nederland.

email niet voor medische vragen gebruiken

14-10-2016

Steeds meer wordt ons email adres gebruikt voor medische vragen, herhaalrecepten en dergelijke. Op dit moment kunnen wij een goede afhandeling daarvan nog niet garanderen (onder andere ivm mogelijke afwezigheid). Wij verzoeken u dringend uw vragen aan onze assistente voor te leggen. Voor het maken van kennismakingsafspraken en andere logistieke zaken kunt u de mail wel gebruiken. Wij antwoorden normaal gesproken (buiten vakanties) binnen een aantal dagen. Wij zijn bezig met een veilige faciliteit voor het on line maken van afspraken, herhaalrecepten en e-consulten.

geen online afspraken/ herhaalrecepten tijdens vakantie

20-07-2016

Ivm de vakantie kunt u tot 22 augustus geen online afspraken maken of herhaalrecepten aanvragen. Wij kunnen deze namelijk niet afhandelen.

NIEUW: vanaf 27 maart ONLINE SERVICE

25-02-2015

Vanaf 27 maart 2015 kunt u via een link op deze website afspraken maken, herhaal recepten aanvragen en e consulten aanvragen! Wij hopen hiermee in een behoefte te voorzien.

vanaf nu DAGELIJKS bloedprikken

06-02-2015

Vanaf heden kunt u DAGELIJKS bij ons terecht voor bloedafname tussen 08.00 en 11.00 uur. Op vrijdag tot 10.30 uur.
De trombosedienst is er alleen op vrijdag vanaf 11.00

"no show tarief"

16-06-2014

Soms komen er mensen, zonder afmelden, niet op de gemaakte afsrpaak. U kunt zich voorstellen dat dat zeer hinderlijk is voor het verloop van het spreekuur. We hadden die gereserveerde tijd dan ook voor een ander kunnen gebruiken. Vanaf nu krijgt u voor het niet nakomen van een afspraak een rekening thuis. Deze wordt niet door de zorg verzekeraar vergoed. De tarieven zijn respectievelijk 10,20 en 75 euro (enkel of dubbel consult en een chirurgische ingreep). Wij hopen op uw begrip.

gegevens uitwisseling ketenzorg

21-03-2014

Indien u een chronische aandoening heeft zoals diabetes, copd of een doorgemaakt probleem aan hart-of vaten; is de kans groot dat u voor de controle van deze aandoening in de zgn. ketenzorg valt. Dat is zorg waarin op een geprotocolleerde wijze gewerkt wordt en er samengewerkt wordt met andere disciplines. Om deze zorg te optimaliseren worden de gegevens die bij u worden verzameld tijdens een controle, onder vermelding van uw bsn nummer gedeeld met de zorggroep. Deze zorggroep controleert de kwaliteit van de zorg, per individuele huisarts en voor de gehele regio. De cohort gegevens van de hele regio worden VOLSTREKT ANONIEM met de zorgverzekeraar gedeeld. Mocht u bezwaar hebben tegen deelname in de "keten"; kunt dat kenbaar maken.

cardiovasulair risicomanagenment

08-02-2012

Sinds enige tijd werken wij op een gestructureerde manier aan de preventie van hart- en vaatziekten. Mocht u hierover geen brief hebben ontvangen en u meent toch tot de risicogroep te behoren, vragen wij u contact met ons op te nemen.