Huisartsen

Elsebeth Botman

Huisarts

Elsebeth Botman (1959) volgde haar opleiding tot basisarts in Leiden. Voor haar huisartsopleiding heeft zij 2 jaar in de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam op de afdeling Keel- Neus en Oorgeneeskunde (KNO) gewerkt.

Zij is enige tijd als medicus in Afrika (Zambia) geweest. Verder was zij ruim een jaar als jeugdarts werkzaam in deze regio. Zij voltooide haar huisartsopleiding (1995) ook aan de Rijks Universiteit van Leiden. Zij werkt op maandag, woensdag en donderdag.

Haar speciale belangstelling gaat uit naar de KNO, reizigersadvisering en kindergeneeskunde.

 BIG-nummer: 89020206601

Leonie Bijlard- Smaal

Huisarts

Leonie Bijlard (1969) volgde haar basisopleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft tijdens haar opleiding veel gewerkt in het onderwijs dat gericht is op het verbeteren van communicatieve vaardigheden bij medisch studenten.

Voorafgaand aan de huisartsopleiding werkte zij een jaar op een afdeling Interne Geneeskunde. De huisartsopleiding voltooide zij in Leiden in 1999. Tijdens haar opleiding werkte zij een jaar in het Juliana Kinderziekenhuis. 

Zij heeft speciale belangstelling voor kindergeneeskunde, psychosociale problematiek en kleine chirurgische verrichtingen. Onderwijs geven is ook een grote hobby. Tegenwoordig is zij ook werkzaam bij de huisartsopleiding van de Rijksuniversiteit Leiden, waar zij nieuwe huisartsopleiders werft en opleidt. Verder geeft zij les in de Spoedeisende Geneeskunde aan huisartsen in opleiding, bij de Schola Medica in Utrecht. Zij werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag.

 BIG-nummer: 09044334601

Assistentes

Barbara Kortenbach

Assistente

Barbara Kortenbach (1969) is sinds 1991 doktersassistente. Sindsdien heeft zij 7 jaar gewerkt in het Diaconessenhuis op het laboratorium en de afdelingen Gynaecologie en Chirurgie. Hierna was zij wederom 7 jaar werkzaam bij een keurings- en vaccinatiecentrum.

Zij werkt sinds eind 2007 in onze praktijk. Zij doet het assistentenspreekuur op de maandagen.

Esther Molenaar

Assistente

Esther Molenaar is sinds 2005 doktersassistente en is ooit begonnen als stagiare bij huisartsenpraktijk Botman en Bijlard. Zij is daarna werkzaam geweest op de afdeling chirurgie in het HMC ziekenhuis en als doktersassistente. Esther is allround assistente. Zij is werkzaam aan de telefoon, maar verricht ook zelf kleine onderzoeken en assisteert de huisarst zo nodig bij kleine ingrepen.  

Esther hoopt op een fijne samenwerking met alle patienten.

Jasmijn Vermulm

Assistente

Jasmijn Vermulm (1992) is sinds 2015 werkzaam als doktersassistente en heeft bij verschillende huisartsenpraktijken ervaring opgedaan. Sinds februari 2023 is zij bij ons in de praktijk komen werken. U kunt Jasmijn aan de telefoon krijgen en u kunt haar ook treffen tijdens het assistentenspreekuur.

Balie assistentes

Larissa

Balie Assistente

Als u bij ons binnenkomt treft u een van deze dames achter de balie. U kunt zich bij hen melden. U kunt bij hen ook terecht voor het maken van afspraken of vragen die u heeft. Larissa werkt op maandag, woensdag en vrijdag.

Huisarts in Opleiding

Daan Hurkmans

Huisarts in Opleiding

Daan Hurkmans (1988) begint op 28 augustus 2023 in onze praktijk aan zijn laatste jaar van de huisartsopleiding. Hij voltooide zijn opleiding tot basisarts in Leiden. Voor de huisartsopleiding heeft hij anderhalf jaar in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp gewerkt op de afdeling Interne Geneeskunde. Hierna heeft Daan in vier jaar zijn promotieonderzoek volbracht naar immunotherapie bij patiënten met uitgezaaide kanker in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Momenteel is hij met veel enthousiasme actief als assessor bij de selectieprocedure van toekomstige huisartsen in opleiding.

 BIG-nummer: 89919448801

Divers

Specialist Ouderengeneeskunde

Elke 3 maanden komt er een nieuwe specialist ouderengeneeskunde in opleiding (SOIO) in onze praktijk. Zij doen bij ons hun zogenoemde “extra murale stage”.

Deze afgestudeerde artsen zitten in het tweede of derde jaar van hun opleiding tot specialist. Zij hebben veel ervaring met ouderen. Zij brengen extra kennis van de aandoeningen die bij deze groep vaker voorkomen, van de psychosociale problematiek die bij hen voorkomt en van het gebruik van de soms vele medicijnen.

Praktijkondersteuner Somatiek

Grytsje Sleijster

Praktijk verpleegkundige diabetes / astma / copd

Grytjse Sleijster (1962) werkt sinds 2004 in de huisartsenzorg. Daarvoor was ze medisch analiste en werkte ze in het Gemini Ziekenhuis in de Den Helder. Ze heeft ook 10 jaar niet gewerkt, een gezin gesticht en in het buitenland gewoond. Na ruim 7 jaar als doktersassistente te hebben gewerkt, is ze in 2011 de poh-opleiding gestart aan de Hogeschool in Rotterdam. Sinds die tijd heeft ze als praktijkondersteuner gewerkt. Ze geeft advies en begeleiding aan mensen met diabetes type 2. Daarnaast doet ze longfunctie onderzoek en geeft begeleiding aan mensen met luchtwegklachten. Ze kan ook ondersteuning bieden bij mensen die willen stoppen met roken.

Praktijkondersteuner GGZ

Marina Boeijen-van Huizen

Praktijkondersteuner GGZ

Marina Boeijen-van Huizen (1958) is sinds 2015 werkzaam binnen de huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner GGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg). Zij is psychologe en daarnaast biofeedbacktherapeut en HeartMath Coach. Sinds 1987 werkt zij in het veld van maatschappelijke dienstverlening en geestelijke gezondheidszorg o.a. met mensen met ernstige angst- en dwangstoornissen en recent met mensen die kampen met zowel psychische als lichamelijke klachten. Eén van haar interessegebieden is de psychosomatiek. Thuis met man, dochter, kat en hond.

Psychische klachten is iets waar veel mensen in onze maatschappij gedurende hun leven mee te maken krijgen. Ook overmatige stressreacties gaan gepaard met psychische klachten en kunnen daarnaast leiden tot allerlei lichamelijke klachten. Hier aandacht voor hebben en bij stilstaan met oog voor uw eigen persoonlijke levensverhaal is belangrijk en kan uw algehele gezondheid en welzijn in positieve zin veranderen.

Emma Hamers

POH GGZ Jeugd

Emma Hamers (1991) is sinds oktober 2023 werkzaam binnen de huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner GGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg). Emma werkt sinds 2014 in de kinder- en jeugdpsychiatrie, waarbinnen zij zich heeft gespecialiseerd op het gebied van hechtingsproblematiek, (ernstige) gedragsproblemen, stemmingsproblematiek, autisme en opvoedvraagstukken. Emma gaat bij ons aan de slag met zowel kinderen als volwassenen, waarbij aandacht is voor uw persoonlijke verhaal en hulpvraag, waarbij probleem-verhelderend wordt gewerkt en kortdurende behandeling plaats kan vinden. Hierbij kunnen bijvoorbeeld handvatten geboden worden om op een andere manier om te gaan met de klachten die u tegenkomt in het dagelijks leven, zodat u uit de worsteling met uw vragen zelf kunt komen en weer kunt gaan investeren in de dingen die echt belangrijk voor u zijn.

Praktijkmanager

Lotte Kettenis

Praktijkmanager

Lotte Kettenis is op 1 september 2023 gestart als praktijkmanager binnen onze praktijk. Zij is in 2021 afgestudeerd als Praktijkmanager aan de Breederore Hogeschool in Rotterdam. Hiervoor heeft Lotte gewerkt als doktersassistente en triagist in de huisartsenpraktijk, huisartsenpost en op de spoedeisende hulp. Zij is nu binnen de praktijk een spin in het web en pakt allerlei praktische zaken op rondom kwaliteit, beleid, organisatie, middelen en personeel. 

Specialisten & Paramedici

Tim Könings

Bewegingstherapeut

Tim Könings (1985) heeft altijd in de sport gewerkt en is als fysio verbonden aan HGC en ADO Den Haag als fysiotherapeut. Hij is vader en woont zelf ook in Voorburg. Het streven is om zoveel mogelijk Voorburgenaren pijnvrij en angstvrij laten bewegen. Tim is als bewegingstherapeut aangesloten bij praktijk Botman en Bijlard. 

 
“Als bewegingstherapeut heb ik het doel om deze regio fitter, gezonder en gelukkiger te
maken. Samen in beweging, daar geloof ik in”

Luanca Hordijk

Diëtist

Luanca Hordijk (1972). Eind 1998 heb ik de vierjarige opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Den Haag afgerond. Na mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van zuigelingen en peutervoeding bij Nutricia.
Na een paar fijne jaren, kreeg ik toch heimwee naar het vak en wilde ik als diëtist aan de slag. In 2006 besloot ik om het roer om te gooien en mijn eigen praktijk op te zetten. Al weer zeventien jaar begeleid ik met veel plezier dagelijks mensen met diverse gezondheidsproblemen en ben ik blij met mijn keuze toen. Ik zorg dat ik voortdurend bijscholing geniet om de laatste ontwikkelingen in te zetten in mijn praktijk en kies voor een persoonlijk aanpak.

www.dietistinvoorburg.nl 

Joost Frederiks

Specialist in de anderhalve lijn. Cardioloog

Wij werken intensief samen met het HMC. Sinds een aantal jaren worden er zogenaamde meekijkconsulten gedaan door een aantal specialisten in onze praktijk. De specialist kijkt met de huisarts mee naar het probleem waar de patiënt mee komt. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico.

Op vrijdagmiddagen houdt de heer Frederiks, cardioloog, spreekuur. Naast meekijkconsulten doet hij ook een regulier cardiologie spreekuur op die middag op onze locatie.

 

Meekijk consulten

Specialist in de anderhalve lijn. Radioloog, KNO-arts en Gynaecoloog

Radioloog van het HMC: Om de dinsdag maakt een radioloog in ons pand echo’s die door de huisarts zijn aangevraagd.
Elke maand komen een KNO-arts (keel-, neus- en oorarts) en een gynaecoloog spreekuur in de praktijk doen. De kosten hiervan gaan niet ten koste van uw eigen risico.

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.