Huisartsen

Elsebeth Botman

Huisarts

Elsebeth Botman (1959) volgde haar opleiding tot basisarts in Leiden. Voor haar huisartsopleiding heeft zij 2 jaar in de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam op de afdeling Keel- Neus en Oorgeneeskunde (KNO) gewerkt.

Zij is enige tijd als medicus in Afrika (Zambia) geweest. Verder was zij ruim een jaar als jeugdarts werkzaam in deze regio. Zij voltooide haar huisartsopleiding (1995) ook aan de Rijks Universiteit van Leiden. Zij werkt op maandag, woensdag en donderdag.

Haar speciale belangstelling gaat uit naar de KNO, reizigersadvisering en kindergeneeskunde.

 BIG-nummer: 89020206601

Leonie Bijlard- Smaal

Huisarts

Leonie Bijlard (1969) volgde haar basisopleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft tijdens haar opleiding veel gewerkt in het onderwijs dat gericht is op het verbeteren van communicatieve vaardigheden bij medisch studenten.

Voorafgaand aan de huisartsopleiding werkte zij een jaar op een afdeling Interne Geneeskunde. De huisartsopleiding voltooide zij in Leiden in 1999. Tijdens haar opleiding werkte zij een jaar in het Juliana Kinderziekenhuis. 

Zij heeft speciale belangstelling voor kindergeneeskunde, psychosociale problematiek en kleine chirurgische verrichtingen. Onderwijs geven is ook een grote hobby. Tegenwoordig is zij ook werkzaam bij de huisartsopleiding van de Rijksuniversiteit Leiden, waar zij nieuwe huisartsopleiders werft en opleidt. Verder geeft zij les in de Spoedeisende Geneeskunde aan huisartsen in opleiding, bij de Schola Medica in Utrecht. Zij werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag.

 BIG-nummer: 09044334601

Assistentes

Barbara Kortenbach

Assistente

Barbara Kortenbach (1969) is sinds 1991 doktersassistente. Sindsdien heeft zij 7 jaar gewerkt in het Diaconessenhuis op het laboratorium en de afdelingen Gynaecologie en Chirurgie. Hierna was zij wederom 7 jaar werkzaam bij een keurings- en vaccinatiecentrum.

Zij werkt sinds eind 2007 in onze praktijk. Zij doet het assistentenspreekuur op de maandagen.

Esther Molenaar

Assistente

Esther Molenaar is sinds 2005 doktersassistente en is ooit begonnen als stagiare bij huisartsenpraktijk Botman en Bijlard. Zij is daarna werkzaam geweest op de afdeling chirurgie in het HMC ziekenhuis en als doktersassistente. Esther is allround assistente. Zij is werkzaam aan de telefoon, maar verricht ook zelf kleine onderzoeken en assisteert de huisarst zo nodig bij kleine ingrepen.  

Esther hoopt op een fijne samenwerking met alle patienten.

Balie assistentes

Lenneke Vonk

Balie Assistente

Als u bij ons binnenkomt treft u een van deze dames achter de balie. U kunt zich bij hen melden. U kunt bij hen ook terecht voor het maken van afspraken of vragen die u heeft. Lenneke werkt op maandag, woensdag en vrijdag.

Yvonne Struijk

Balie Assistente & Assistente

Yvonne Struijk heeft jaren bij een kinderdagverblijf gewerkt en nu erg blij met een nieuwe uitdaging. In 2019 is ze begonnen met de opleiding dokterassistent en na 1 jaar stage (hier in deze praktijk) komt ze het team versterken. Ze verwelkomt u 2 dagen per week aan de balie en werkt ook 1 ochtend als assistent aan de telefoon en verricht kleine onderzoeken en assisteert de huisarts zo nodig met kleine ingrepen.

 

Huisarts in Opleiding

Cora Kuizenga

Huisarts in Opleiding

Cora Kuizenga (1993) is in juni 2021 begonnen in onze praktijk aan haar laatste jaar van Huisartsopleiding. In 2018 heeft zij de opleiding Geneeskunde afgerond aan de Universiteit Leiden. Hierna heeft zij zich breed georiënteerd en veel ervaring opgedaan tijdens het werken op de SEH en het consultatiebureau. Naast de opleiding zelf houdt Cora zich ook organisatorisch bezig met het onderwijs van de opleiding en is zij één van de aanspreekpunten voor de huisartsen in opleiding in Leiden.

 BIG-nummer: 39923872901

Divers

Specialist Ouderengeneeskunde

Elke 3 maanden komt er een nieuwe specialist ouderengeneeskunde in opleiding (SOIO) in onze praktijk. Zij doen bij ons hun zogenoemde “extra murale stage”.

Deze afgestudeerde artsen zitten in het tweede of derde jaar van hun opleiding tot specialist. Zij hebben veel ervaring met ouderen. Zij brengen extra kennis van de aandoeningen die bij deze groep vaker voorkomen, van de psychosociale problematiek die bij hen voorkomt en van het gebruik van de soms vele medicijnen.

Praktijkondersteuner Somatiek

Andrea van der Steen

Praktijk verpleegkundige diabetes / astma / copd

Andrea van der Steen(1970). Na de opleiding HBO verpleegkundige in 1993, heeft zij langere tijd gewerkt als wijkverpleegkundige in Voorburg. In 2000 heeft zij de opleiding tot diabetesverpleegkundige gevolgd en vanaf 2005 is zij werkzaam als diabetesverpleegkundige op de Savallelaan. De opleiding praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk aan de hogeschool Leiden heeft zij in maart 2016 afgerond. Haar werkzaamheden binnen de praktijk zijn het ondersteunen en begeleiden van patiënten met Diabetes Mellitus. Daarnaast doet zij het wekelijkse long-spreekuur en voert zij longfunctie-onderzoek uit en controleert/begeleidt patiënten met luchtwegklachten en patiënten die overwegen om te stoppen met roken.

 BIG-nummer: 19041760730

Praktijkondersteuner GGZ

Samanta van der Leden

POH GGZ jeugd

Samanta van der Leden (1979) is sinds 2019 werkzaam binnen de huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner GGZ- jeugd (Geestelijke Gezondheids Zorg jeugd). Zij is psycholoog en in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Sinds 2006 werkt zij in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg o.a. met kinderen en jeugdigen met ontwikkelings- en psychische problemen. Op de praktijk gaat zij met zowel de kinderen en jeugdigen als met hun ouders in gesprek over de problemen waar zij tegenaan lopen. Samen wordt gekeken welke hulp het meest passend is. Dit kunnen een aantal gesprekken zijn op de huisartsenpraktijk of een doorverwijzing naar andere hulpverlening.

Marina Boeijen-van Huizen

Praktijkondersteuner GGZ

Marina Boeijen-van Huizen (1958) is sinds 2015 werkzaam binnen de huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner GGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg). Zij is psychologe en daarnaast biofeedbacktherapeut en HeartMath Coach. Sinds 1987 werkt zij in het veld van maatschappelijke dienstverlening en geestelijke gezondheidszorg o.a. met mensen met ernstige angst- en dwangstoornissen en recent met mensen die kampen met zowel psychische als lichamelijke klachten. Eén van haar interessegebieden is de psychosomatiek. Thuis met man, dochter, kat en hond.

Psychische klachten is iets waar veel mensen in onze maatschappij gedurende hun leven mee te maken krijgen. Ook overmatige stressreacties gaan gepaard met psychische klachten en kunnen daarnaast leiden tot allerlei lichamelijke klachten. Hier aandacht voor hebben en bij stilstaan met oog voor uw eigen persoonlijke levensverhaal is belangrijk en kan uw algehele gezondheid en welzijn in positieve zin veranderen.

Praktijkmanager

Brigitte Thieme- Dijkhuizen

Praktijk manager

Brigitte Thieme (1979) is op 1 september 2020 gestart als praktijkmanager binnen onze praktijk. Ze is in 2005 afgestudeerd als Opleidingskundige aan de Hogeschool in Nijmegen. Zij heeft altijd gewerkt als opleidingscoördinator en opleidingsadviseur. Ze is nu binnen de praktijk een spin in het web en pakt alle praktische zaken op rondom kwaliteit, beleid, organisatie, middelen en personeel. 

Specialisten & Paramedici

Tim Könings

Bewegingstherapeut

Tim Könings (1985) heeft altijd in de sport gewerkt en is als fysio verbonden aan HGC en ADO Den Haag als fysiotherapeut. Hij is vader en woont zelf ook in Voorburg. Het streven is om zoveel mogelijk Voorburgenaren pijnvrij en angstvrij laten bewegen. Tim is als bewegingstherapeut aangesloten bij praktijk Botman en Bijlard. 

 
“Als bewegingstherapeut heb ik het doel om deze regio fitter, gezonder en gelukkiger te
maken. Samen in beweging, daar geloof ik in”

Luanca Hordijk

Diëtist

Luanca Hordijk (1972). Eind 1998 heb ik de vierjarige opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Den Haag afgerond. Na mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van zuigelingen en peutervoeding bij Nutricia.
Na een paar fijne jaren, kreeg ik toch heimwee naar het vak en wilde ik als diëtist aan de slag. In 2006 besloot ik om het roer om te gooien en mijn eigen praktijk op te zetten. Al weer dertien jaar begeleid ik met veel plezier dagelijks mensen met diverse gezondheidsproblemen en ben ik blij met mijn keuze toen. Ik zorg dat ik voortdurend bijscholing geniet om de laatste ontwikkelingen in te zetten in mijn praktijk en kies voor een persoonlijk aanpak.

www.dietistinvoorburg.nl 

Joost Frederiks

Specialist in de anderhalve lijn. Cardioloog

Wij werken intensief samen met het HMC. Sinds een aantal jaren worden er zogenaamde meekijkconsulten gedaan door een aantal specialisten in onze praktijk. De specialist kijkt met de huisarts mee naar het probleem waar de patiënt mee komt. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico.

Op vrijdagmiddagen houdt de heer Frederiks, cardioloog, spreekuur. Naast meekijkconsulten doet hij ook een regulier cardiologie spreekuur op die middag op onze locatie.

 

Meekijk consulten

Specialist in de anderhalve lijn. Radioloog, KNO-arts en Gynaecoloog

Radioloog van het HMC: Om de dinsdag maakt een radioloog in ons pand echo’s die door de huisarts zijn aangevraagd.
Elke maand komen een KNO-arts (keel-, neus- en oorarts) en een gynaecoloog spreekuur in de praktijk doen. De kosten hiervan gaan niet ten koste van uw eigen risico.

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2021 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.