Dit is een advies van het RIVM wat wij graag delen! Voor vragen verwijzen wij naar het RIVM en wij vragen u hierover geen contact met ons op te nemen! 


Het RIVM geeft het advies om de mensen die hun basisserie, booster- of herhaalprik niet hebben gehaald, dit alsnog te halen!


Aanleiding hiervoor is dat mensen die de COVID-19-(booster)vaccinatie niet hebben gehad, vrijwel niet beschermd zijn. Op dit moment is er een duidelijke toename in het aantal besmettingen. Hoewel de op dit moment dominante BA.5 variant niet erg ziekmakend lijkt, kan het virus nog steeds ernstige gevolgen hebben voor kwetsbare groepen en zestig plussers. Vaccineren helpt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames en verkleint de kans dat je het virus overdraagt aan anderen. Voor iedereen die voor een booster- of herhaalprik is uitgenodigd maar deze nog niet heeft gehaald, is het van belang om dit alsnog te doen.


- Na een doorgemaakte infectie blijft de voorgeschreven interval van 3 maanden gelden.
- De boodschap aan 18-59 jarigen zonder herhaalprik blijft ‘Er is geen noodzaak’. Volwassenen van 18 t/m 59 jaar, die niet tot de specifieke doelgroepen van de herhaalprik behoren, zijn voldoende beschermd tegen ernstige ziekte door corona na de basisserie en een boosterprik. Volgens de Gezondheidsraad hebben zij daarom geen herhaalprik nodig.
- Niet-mobiele patiënten die thuis gevaccineerd willen worden, kunt u aanmelden voor thuisvaccinatie door het mobiele vaccinatieteam van de GGD.Aanmelden doet u via het portaal van de GGD.


Meer informatie over de herhaalprik vindt u op de volgende websites:


 


 


spacer.gif
 

 

 


 
 

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan