Covid vaccinatie nieuws 3.


 


U leest hier kort verslag van de huidige stand van zaken.


Tot op heden hebben de huisartsen nog geen actieve rol in het vaccinatiebeleid. Wij hebben wel onze mobiele 90 plussers opgeroepen, zij zijn inmiddels gevaccineerd door de GGD. Hieronder ziet u het bericht dat wij kregen over de volgende leeftijdsgroep die aan de beurt is: de 85-89 jarigen. Hierna volgen de 80-84 jarigen.


 


Wie ontvangt een uitnodiging van het RIVM?

Na de 90-plussers komen nu ook de 85-89-jarigen in aanmerking voor vaccinatie (geboren tussen 21-01-1931 t/m 20-01-1936). Vanaf 29 januari ontvangen zij vanwege hun leeftijd een uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie op een GGD-vaccinatielocatie. Zij worden daar net als de 90-plussers gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer vaccin. Personen die in een instelling wonen, worden gevaccineerd in de instelling, ofwel door de instellingsarts, ofwel door de huisartsenpost.
Niet iedereen wordt op hetzelfde moment uitgenodigd. Deze groep wordt gefaseerd uitgenodigd beginnend op 29 januari met de 89-jarigen. Uiterlijk 9 februari heeft iedereen uit deze doelgroep een uitnodiging ontvangen. Op dit moment verwachten we dat mensen van 80 tot en met 84 jaar vanaf 9 februari worden uitgenodigd.


 


Over de andere groepen, en dan met name onze jongere patiënten die kwetsbaar zijn en onze 60 plussers, hebben wij nog geen berichten ontvangen. Wij houden u uiteraard op de hoogte. Zoals u merkt hebben wij echt geen enkele invloed op de volgorde  en het tijdstip van vaccinatie. 


Het goede nieuws is dat wij als huisartsen zelf wel zijn gevaccineerd inmiddels. Tenminste wij hebben vorige week onze eerste prik gehad. Dat maakt het voor ons veiliger u in onze spreekkamer te spreken of u thuis te bezoeken. De kans dat wijzelf iemand anders besmetten is ook zeer gering geworden. Ons personeel mocht helaas nog geen prik ontvangen.

Ondersteunende websites die u kunt raadplegen:
- https://coronalongplein.nl/ 
- https://icconnect.nl/ (patiëntenorganisatie voor voormalig IC-patiënten en hun naasten)
steunpuntcoronazorgen.nl


 


 


 


 
   

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan