Allereerst willen wij u het allerbeste wensen voor het komende jaar. Wij wensen u allen de best haalbare gezondheid en hopen dat het u lukt om, in deze uitdagende tijd, zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Wij zullen ook dit jaar, als u dat wilt of nodig heeft, naast u staan. Ondanks alle perikelen en uitdagingen in de zorg zijn wij nog elke dag blij dat wij huisarts zijn in onze “eigen” praktijk, waar wij de mensen echt kennen.


Aanmeldzuil


U was gewend dat u zich bij binnenkomst voor een afspraak moest melden bij een van onze balie assistentes. Vanaf nu gaat het aanmelden via een zogenaamde aanmeldzuil. Dit is een duidelijk zichtbare zuil die links van onze balie staat. Hier voert u uw geboortedatum in en drukt op enter. Vervolgens verschijnt de afspraak die u heeft in beeld als dat een afspraak bij de huisarts of praktijkondersteuner betreft. U kunt zich hier ook aanmelden voor afspraken bij het lab, het echo spreekuur of een van de specialisten die bij ons spreekuur doen. Hierna kunt u plaatsnemen. Indien u te laat bent, zult u naar de balie verwezen worden.


Aanmeldzul


Wij hopen hiermee voor u de rij aan de balie fors te verkorten. Nu hoeft u zich alleen voor andere zaken bij de balie assistente te melden. Hierdoor hopen wij ook dat zij, Larissa en Esther, meer tijd krijgen voor andere zaken waarmee ze de huisartsen en u kunnen helpen.


Medewerkers


Emma Hamers is bij ons gestart als praktijkondersteuner GGZ voor de jeugd.Zij gaat met zowel de kinderen en jeugdigen als met hun ouders in gesprek over de problemen waar zij tegenaan lopen. Samen wordt gekeken welke hulp het meest passend is. Dit kunnen een aantal gesprekken zijn op de huisartsenpraktijk of een doorverwijzing naar andere hulpverlening.

Sinds een aantal maanden werkt Vivienne Paalvast als stagaire praktijkondersteuner GGZ in onze praktijk. Zij heeft ruime ervaring in de hulpverlening. Zij werkt een deel van het komend jaar nog naast onze psychologen Marina Boeijen en Hans Zwartveld. 

Lidia Bons, specialist ouderengeneeskunde- in opleiding, heeft ons na haar stage weer verlaten. Vanaf maart start Mehdi Al Basri als specialist ouderengeneeskunde in opleiding.


Griepvaccinaties 2023


Eind oktober hebben wij op een zaterdagmiddag weer veel griepprikken uitgedeeld. Zo'n 700 prikken dit keer! Het liep soepel en wij hebben er met elkaar weer een gezellige middag van gemaakt.


Tevredenheidsenquetes


Eind mei vindt er weer een kwaliteitscontrole van onze praktijk plaats. Wij worden dan uitvoerig door een externe organisatie (NPA) gecontroleerd op allerlei processen in onze praktijkvoering. Een van de zaken die daarbij een rol spelen, zijn de patienttevredenheidsenquêtes. U zou ons enorm helpen om deze in te vullen via de volgende link:

Enquete Leonie Bijlard:

https://npaweb.nl/insert/questionnaireresult/13035?link_toegangurl=984B0B89-AB08-48A3-A747-25722973732C

Enquete Elsebeth Botman:

https://npaweb.nl/insert/questionnaireresult/13035?link_toegangurl=DF44B8BE-EA6E-47A7-8346-CC90E3F5EA93
 


Enquete over de praktijk:

https://npaweb.nl/insert/questionnaireresult/13035?link_toegangurl=76f6cc9e-8f93-4a4b-99bd-8775161eb50a
 


Het kost een kleine 10 minuten van uw tijd


Los van de verplichting van het doen van deze enquêtes, proberen wij ook altijd lering te trekken uit de feedback die wij krijgen. Zo nodig zetten wij verbeterplannen op, of behouden wij juist het goede! Positieve feedback mag natuurlijk ook. Sterker nog, dat vinden wij leuk!


Winterdip


De winter is een tijd van warme chocolademelk, donkere dagen en soms een pak sneeuw. Niet iedereen is blij met de wintertijd. Zodra de klok een uur is teruggedraaid, slaat bij veel mensen de winterdip toe. Klachten als vermoeidheid, somberheid en lusteloosheid komen vaak voor. 

Tips om een winterdip tegen te gaan:  1. Haal het (dag)licht naar binnen

  2. Blijf bewegen (in de buitenlucht). 

  3. Zorg goed voor uzelf

  4. Eet gezond en gevarieerd

  5. Lichttherapie bij een winterdip


Wanneer naar de huisarts?


Een winterdip is erg vervelend, maar vaak is het niet nodig contact op te nemen met de huisarts. Wanneer een winterdip meer gaat lijken op een winterdepressie, is dat een ander verhaal. Bij twijfel neemt u contact met ons op.


Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan