Afgelopen vrijdag 1 juli hebben wij samen met 10000 huisartsen en hun personeel een succesvolle manifestatie gehouden op het malieveld.


Wij hebben de hele week aandacht gevraagd voor de toenemende druk in de huisartspraktijken. Doordat er elders in de zorg enorme wachtlijsten zijn (ziekenhuizen en GGZ), krijgen wij er steeds meer taken bij. Patiënten blijven korter in het ziekenhuis en komen “nog ziek” alweer naar huis. De problematiek van bijvoorbeeld kwetsbare ouderen is steeds complexer geworden. Wij hebben voor die problemen zeker niet genoeg aan de 10 minuten die er voor een huisartsconsult staan. Wij hebben een enorme hoeveelheid administratieve “onzin”taken, die ons van ons eigenlijke werk houden. Het aantal praktijkhouders neemt af, de jongere collega’s zien (invoelbaar) de extreme administratie last niet zitten. Hierdoor wordt ook de belasting van de avond- nacht en weekenddiensten steeds zwaarder omdat deze onder de praktijkhouders verdeeld worden. Er is te weinig goed geschoold personeel en te weinig betaalbare huisvesting. Al deze zaken maken dat wij het steeds moeilijker krijgen om onze absolute basistaak, de dagelijkse en persoonlijke zorg voor u, onze patiënt, te garanderen.


Helaas neemt ook het aantal oneigenlijke zorgvragen toe. Hier kunt ook u ons bij helpen. Wij staan heel graag voor u klaar voor medische zorgvragen, in een brede zin van dat woord. Verreweg de meeste van onze patiënten doen nooit een ten onrechte een beroep op ons. U moet ons ook vooral blijven bellen en bezoeken met uw klachten. Maar er zijn wel grenzen, zo schrijven wij bijvoorbeeld geen verklaringen (voor annuleringsverzekeringen, voor school, voor werkgevers, voor de gemeente). Dat hebben wij met elkaar afgesproken, wij zijn hier niet voor. Sommigen hebben ooit van ons ons privé telefoonnummer gekregen als er bijvoorbeeld een naaste aan het sterven was, zodat wij tijdelijk ook in avond en weekenden bereikbaar voor hen waren. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u dat nummer later nog gebruikt.


Genoeg zorgen en strengheid. Wij doen ons werk met hart en ziel. Wij hebben het mooiste vak van de wereld vinden wij zelf. Het gaat ons echt niet om het geld, het gaat erom dat ook in de toekomst iedereen toegang heeft tot een eigen huisarts, iemand die de patiënten en diens omgeving kent, iemand die continuïteit kan bieden . Wij vechten voor het behoud van ons vak. Minder rompslomp, open poorten van de ziekenhuizen en GGZ en meer tijd voor u! Wij hopen u nog lang van dienst te zijn!


 

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan