NIEUWSBRIEF VAN UW HUISARTSEN
Voorburg, 1 april 2020


Betreft: Corona Gisteren, 31 maart, is bekend geworden dat alle maatregelen om het Corona-virus in te dammen worden verlengd tot 28 april. Dat vraagt veel van ons allemaal en dat beseffen wij ons maar al te goed.
Wij voelen ons erg gesteund door alle hartverwarmende reacties van u en het begrip dat u toont als bijvoorbeeld door drukte de telefoonlijnen bezet zijn. Ook hebben wij inmiddels van verschillende kanten mondkapjes gekregen. Hiervoor veel dank!
  
Wij proberen nog steeds zo normaal mogelijke zorg aan u te geven al zijn daar wel wat zaken in veranderd. Om te zorgen dat u ruime afstand tot anderen kan houden in de wachtkamer worden de afspraken minder dicht op elkaar gepland. Om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden zal u gevraagd worden of u koorts heeft, hoest, verkouden bent, niest, jeukende/rodere ogen heeft, braakt of diarree hebt. Als u 1 van deze klachten heeft kom dan niet naar de praktijk, Huisartsenpost SMASH of eerste hulp in verband met besmettingsgevaar.


Om dit extra goed te kunnen waarborgen is het nu niet mogelijk om online een afspraak bij ons in te plannen maar kan u hiervoor de assistenten bellen.


Beeldbellen


Hiernaast maken we gebruik van het beeldbelprogramma WeeSeeDo. Op deze manier kunnen we via een tablet/computer/smartphone elkaar zien waardoor het voor ons makkelijker is om u te beoordelen. Dit wordt niet alleen gebruikt bij Corona-gerelateerde klachten maar ook bijvoorbeeld huidbeelden kunnen uitstekend op deze manier beoordeeld worden. Hiernaast is het toch ook vaak prettiger om elkaar te zien waardoor het contact meer lijkt op een spreekkamer consult. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-consult bij ons te krijgen voor niet-spoedeisende klachten.


Wanneer wel of niet contact opnemen?


Volgens landelijke adviezen hoeft u ons niet te bellen als u last heeft van: -Verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, koorts (boven 38 graden).


-Blijf bij 1 of meer van deze klachten thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.


-Heeft u of een gezinslid koorts? Dan moet de rest van uw gezin/huishouden ook thuisblijven totdat iedereen 24 uur klachtenvrij is.


Bel wel direct naar ons als u: (na 17.00 en in het weekend de huisartsenpost SMASH 070-346 96 69)


-In een paar dagen steeds zieker wordt, of u na beter worden opeens weer zieker wordt.


-u steeds moeilijker ademt (bijvoorbeeld bij naar de wc lopen of traplopen)


-u steeds meer in de war raakt of steeds vermoeider/uitgeput wordt


-u heeft meer dan 3 dagen koorts (38C) heeft


-u ouder bent dan 70 jaar en  koorts krijgt (38C)


-u een chronische ziekte heeft ?n koorts krijgt (38C)


-u verminderde weerstand heeft ?n koorts krijgt (38C)


-zie ook https://www.moetiknaardedokter.nl/corona-test/


Centrale Corona-huisartsenpost


Als we het noodzakelijk vinden dat u door een arts wordt beoordeeld dan zullen wij u doorverwijzen naar de centrale huisartsenpost op de Leyweg, waar alleen patiënten worden gezien met luchtwegklachten. Hierdoor wordt het risico op besmetting voor iedereensterk verkleind en kan er efficiënt worden omgegaan met beschermingsmiddelen. Belangrijk is te vermelden dat u altijd eerst ons of de SMASH hiervoor moet bellen. U wordt hier overigens niet getest op Corona, dit gebeurd alleen als u wordt opgenomen in het ziekenhuis.


Apotheek De apotheken verzoeken u niet medicatie te halen als u of een gezinslid ziek is. Bezorgen is mogelijk en dan bij voorkeur door de brievenbus of op de deurmat. Hiernaast wordt de herhaalreceptuur enkel verstrekt als u minder dan 1 maand aan medicatie op voorraad hebt. Door de huidige drukte kan het 2 tot 3 dagen duren voordat uw medicatie klaar bij de apotheek ligt.


Betrouwbare informatie en online hulp Indien u meer betrouwbare informatie wilt lezen verwijzen wij u naar de website van de thuisarts https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus of het RIVM (https://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus) Het landelijke publiekstelefoonnummer voor vagen over het Coronavirus is: 0800-1351


Heeft u mentale ondersteuning nodig? Dan kan u contact met ons opnemen of gebruik maken van het gratis programma van therapieland via: https://therapieland.nl/programmas/zelfhulp/zelfhulp-coronastress/


Wilt u digitaal-vaardiger te worden? Heeft u ondersteuning nodig in de digitale wereld van beeldbellen, sociale media of digitaal informatie zoeken? Dan kunt u de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via 088-344 2000 (gratis). Of volg het lesprogramma "Welkom Online" van het Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung via www.welkomonline.nl.


Tenslotte


Tenslotte willen wij u nogmaals vragen om eventueel beschikbare (simpele) mondkapjes af te geven op de praktijk. Daarmee helpt u ons enorm. Wij leven mee met iedereen die direct of indirect wordt getroffen door het Coronavirus. Wij hopen op uw begrip en hulp in deze tijden. Samen staan we sterk!


In het vertrouwen dat we in deze tijden op elkaar kunnen bouwen, sturen wij u een warme groet,


Elsebeth Botman, Leonie Bijlard- Smaal, uw huisartsen

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan