Coronanieuws en gebruik mondmaskers
Zoals u weet raast het coronavirus met volle kracht door. Ook onder onze patienten zijn dagelijks tientallen nieuwe gevallen. De praktijk moest ook even dicht omdat Dr. Bijlard besmet was. Gelukkig lijkt deze omikron variant heel veel minder ziekmakend en hopen we dat we hiermee echt definitief de weg terug naar ons oude leven zijn ingeslagen.
We adviseren iedereen dringend, voor zover u dat nog niet gedaan heeft, om de boosterprik te halen. Een eventuele corona besmetting verloopt hierna echt veel milder.

Binnen de huisartsenpraktijk blijven wij voorlopig een mondmasker dragen. Dit is voor de veiligheid van u, als patient en van de zorgverleners. Verder blijven wij ook de basisregels handhaven: 
- 1,5 meter afstand
- testen bij klachten

Afscheid medewerkers
Per 1 maart nemen wij helaas afscheid van onze praktijk verpleegkundige GGZ- jeugd Samanta van Tilburg. Zij heeft een mooie betrekking elders aanvaard. Wij wensen haar het allerbeste. We zullen haar missen en gaan op zoek naar een goede opvolger. Samanta heeft veel kinderen en tieners ( en hun ouders) in onze praktijk geholpen met hun psychische problemen. Wij zijn haar hier dankbaar voor.
Verder is de stage van onze specialist ouderengeneeskunde in opleiding Linde Kok-Alserda weer ten einde. Zij heeft 3 maanden had gewerkt voor de kwetsbaren en ouderen in de praktijk. Het is echt een enorme aanwinst dat wij deze specialisten in onze praktijk kunnen laten werken. Onze ouderenzorg is daardoor echt op een hoger niveau komen te staan. Voor haar is er ook nog geen opvolger. Wij zijn daarbij afhankelijk van de opleiding in Leiden.

Huisarts in opleiding
Cora Kuizenga, onze huisarts in opleiding, blijft gelukkig nog wel bij ons. In tegenstelling tot de ouderendokters, zijn de huisartsen in opleiding altijd minimaal een vol jaar in de praktijk.

Cora heeft de praktijk in januari 2 weken alleen “gedraaid”. Dat is een eis van de huisartsopleiding voor de laatste fase van de opleiding. Zij heeft dit erg goed gedaan. We zijn steeds weer trots als onze zogenaamde “AIOS” deze periode goed afronden. Het opleiden van jonge collega’s is iets wat we erg belangrijk vinden voor de toekomst van ons mooie vak. Het is ook geweldig om te doen en houdt ons ook goed scherp!

Meekijkconsulten en anderhalfdelijnszorg
Wij zijn al jaren bezig met vernieuwende zorg. Dichterbij huis voor de patienten, goedkoper en efficiënter. We leveren deze zorg samen met specialisten van het HMC. De specialisten komen naar onze praktijk en doen daar consulten. De kosten van deze zorg gaan niet van uw eigen risico af.

Pluzh is de zorgorganisatie die ons hierbij faciliteert, de spreekuren voor ons organiseert en de financiële afhandeling regelt. We bieden op dit moment echografie, cardiologie, gynaecologie en kno spreekuren. Sinds kort is daar een chirugisch proctologie spreekuur, bijgekomen (voor anale problemen).
Hiernaast is er wekelijks een spreekuur van de bewegingspraktijkondersteuner Tim Konings (tevens fysiotherapeut plus. Ook houdt dietiste Luanca Hordijk wekelijks spreekuur.
Sinds enige maanden komt de Vaatkliniek 2 maandelijks naar de praktijk. Zij doen gespecialiseerd onderzoek naar vaatproblemen in de benen.

Toelichting ‘Vraag aan de arts’.
Al langere tijd maken wij als praktijk gebruik van MijnGezondheid.net. Hiermee willen wij het voor u zo makkelijk mogelijk maken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw medicatie herhalen en afspraken maken. Ook is het mogelijk om een ‘vraag aan de arts’ (E-Consult) te versturen naar de huisartsen. In dit bericht willen wij u hierover meer vertellen.

Om gebruik te maken van MijnGezondheid.net dient u zich hiervoor eerst aan te melden, inloggen gaat vervolgens via uw DigiD. Via deze website kunt u dit nalezen en u aanmelden. In deze instructievideoinstructie wordt stap voor stap uitgelegd wat u moet doen om zich aan te melden. Dit is voor iedereen ouder dan 16 jaar. U kunt geen gebruik maken van MijnGezondheid.net om vragen te stellen over of afspraken te maken voor uw kind(eren), alles is gekoppeld aan uw dossier. Telefonisch zijn de assistentes hiervoor natuurlijk altijd bereikbaar.

Het E-Consult is bedoeld voor niet-urgente medische vragen zoals een huidplekje (het bijvoegen van een foto is mogelijk), een vraag over medicatiegebruik of andere medische vragen waar geen lichamelijk onderzoek voor nodig is. Wij streven ernaar dat uw vraag binnen 2 werkdagen wordt beantwoord, afhankelijk van de drukte in de praktijk en eventuele vakanties en ziekte. Wilt u sneller een antwoord op uw vraag, dan kunt u beter telefonisch contact opnemen met de praktijk in plaats van online een vraag aan de huisarts te stellen. Eventueel kunnen wij u naar aanleiding van de online vraag altijd uitnodigen om alsnog op het spreekuur langs te komen. In deze instructievideo wordt uitgelegd hoe u een E-Consult kunt versturen.
Voor vragen kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de praktijk. De assistente zal misschien niet direct uw vragen kunnen beantwoorden, maar u wordt dan teruggebeld om het juiste antwoord te krijgen.

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan