Terwijl het buiten steeds groener wordt, sturen we u deze korte extra nieuwsbrief.


Omdat wij, zoals we u al eerder vertelden, ook steeds groener willen gaan werken, heeft Roza Nijveldt, onze huisarts in opleiding een verbetertraject gelanceerd waarin we mensen met longmedicatie willen stimuleren om op milieuvriendelijke medicatie over te stappen. Zij legt dat hieronder uit. Verder stellen wij u voor aan ons nieuwe gezicht aan de balie, Esther Jaeger. U zult haar op maandagen en donderdagen zien, als u bij ons in de praktijk komt. Tot slot schrijft Luanca Hordijk, de diëtiste die op maandagen bij ons de praktijk aanwezig is, een stukje over haar werk.


Verduurzaming binnen de huisartspraktijk


Ook binnen de huisartspraktijk is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Bepaalde inhalatiemedicatie hebben een hoge CO2 uitstoot, terwijl er goede alternatieven zijn die net
zo werkzaam zijn. De CO2 uitstoot van de dosisaerosol (100 doses) staat gelijk aan 280 km autorijden. Die van de poederinhalator (60 doses) staat gelijk aan 6 km autorijden.
Indien u op dit moment een dosisaerosol gebruikt én u staat er voor open om te wisselen dan kunt u ons mailen op info@huisartsenpraktijkbotmanenbijlard.nl.
Mocht het nieuwe medicijn u niet bevallen dan kunt u uiteraard weer terug naar uw oude medicijn. U blijft de baas! Mocht u niet mailen dan brengen wij het allicht ter sprake bij een
reguliere controle of bij de aanvraag van herhaalmedicatie.


Nieuwe balieassistente 


Esther Jaeger is sinds 1992 werkzaam als doktersassistente. Na meer dan 25 jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben is zij in april begonnen bij onze praktijk. Zij helpt u graag bij de balie (voor vragen/afspraken) en helpt bij onderzoeken.


Diëtist op de praktijk

Elke maandag is op de Savallelaan diëtist Luanca Hordijk aanwezig. Zij geeft voedingsadviezen en biedt een oplossing voor vele gezondheidsproblemen die met voeding samenhangen. Dit op een praktische, persoonlijke en professionele manier. Heeft u vragen schroom dan niet om haar te bellen. Handig om te weten is dat de diëtist 3 uur in uw basisverzekering valt.


Diëtist in Voorburg
www.dietistinvoorburg.nl
luanca@dietistinvoorburg.nl
06-41808070


 

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan