NIEUWSBRIEF NAJAAR 2023


Het is alweer tijd voor onze nieuwsbrief. Wij praten u bij over de Cityswim van Dokter Botman en vertellen u over een aantal projecten die wij hebben lopen. De toonzetting van de laatste onderwerpen die wij bespreken, vind u wellicht wat streng. De administratieve belasting van de huisartsen is tegenwoordig zo ongelooflijk groot, dat wij ook met u een paar duidelijke afspraken moeten maken. LEEST U DEZE NIEUWSBRIEF DAN OOK ALSTUBLIEFT HELEMAAL DOOR!


GRIEPPRIKKEN


Het najaar is weer begonnen. Daarmee zal het aantal luchtweginfecties en griepgevallen weer toenemen. Zaterdag 28 oktober aanstaande, tussen 13-16 uur geven wij de jaarlijkse griepprikken weer aan onze patiënten die daarvoor in aanmerking komen. Voor ons altijd een “leuke” dag, omdat wij dan zoveel van onze patiënten weer eens (zij het kort) zien. Mocht u de griepprik ook willen hebben , maar komt u niet in aanmerking voor de “gratis” prik, dan kunt u vanaf 30 oktober op de website zien of wij nog griepprikken over hebben. Dan kunt u er voor 30 euro eentje bij ons halen.


AMSTERDAM CITYSWIM


In de vorige nieuwsbrief vertelden wij u over de Amsterdam City Swim waar dokter Botman aan mee zou doen. Hiermee werd geld ingezameld voor onderzoek naar de ziekte ALS. Zij heeft daarop zoveel leuke reacties (en sponsoring) ontvangen! Hiervoor danken wij u hartelijk. Zij heeft op 3 september de 2 kilometer in ruim 50 minuten gezwommen. Wij zijn trots.RESULTATEN “ACTIE OMZETTEN LUCHTWEGMEDICATIE”


Eerder riepen wij in een nieuwsbrief onze patiënten op die zogenaamde dosisaerosolen gebruiken voor hun astma of COPD, om met ons te praten over het omzetten van deze middelen naar zogenaamde poeder inhalatoren. Dit, omdat deze laatste echt heel veel minder belastend zijn voor het milieu. Hier is op grote schaal gehoor aangegeven. We hebben veel mensen om kunnen zetten naar de nieuwe medicatie. Verreweg de meeste patiënten zijn ook erg tevreden over het nieuwe medicijn. Dit project, opgezet door onze vorige huisarts in opleiding Roza Nijveldt, heeft patiënten bewuster gemaakt van de mogelijke milieubelasting van medicatie. Wij zijn als voorschrijvende dokters ook veel bewuster gaan kijken naar ons voorschrijfbeleid. Het is inmiddels zo succesvol, nadat ook een andere praktijk dit project had uitgevoerd, dat de andere Voorburgse huisartsen en de apotheken, er ook mee aan de slag gaan.


ACTIE VERSPIL GEEN PIL


Een andere actie waar wij nu aan meedoen is die van “verspil geen pil”. In de week van het water wordt er gekeken hoeveel en welke medicatie er naar de apotheken wordt teruggebracht. Als ons drinkwater gecontroleerd wordt, blijkt dat er heel veel medicijnresten in terechtkomen. Dat heeft allerlei gevolgen voor het milieu. Onderweg naar bewustwording, wederom zowel van de dokters als van de patiënten, willen wij u stimuleren om eventueel restanten van medicatie die u nog heeft liggen, terug te brengen naar de apotheek. Er zal deze maand op een willekeurig gekozen dag, een telling van teruggebrachte medicatie plaatsvinden.


PER CONSULT 1 KLACHT ALSTUBLIEFT!


Wij merken steeds vaker dat mensen toch weer met meer dan 1 klacht naar het spreekuur komen, terwijl ze maar een enkele afspraak hebben. Wij vragen u om dat niet te doen. Het is voor ons vaak ondoenlijk om in korte tijd 2 voor u belangrijke klachten te bespreken en daarover te rapporteren in uw dossier. Maar realiseert u zich alstublieft ook, dat als wij hierdoor uitlopen, de personen die na u een afspraak hebben, langer moeten wachten.


KIEZEN VAN DOKTER


Zoals u hopelijk weet, hoeft u bij ons vaak niet lang te wachten op een afspraak. Als uw afspraak even kan wachten is het fijn als u de afspraak via onze website maakt. Schrijf er dan heel goed bij waarvoor u komt. Denk ook goed na of u dan aan een enkel consult genoeg heeft. Uw probleem mag niet spoedeisend zijn als u via digi-d een afspraak maakt. Als u op korte termijn gezien wilt worden, is het handiger om te bellen. Dan kunt u meestal wel, maar niet altijd gezien worden door de dokter van uw voorkeur. Wij hanteren het adagium: Kiest u de dag, dan kiezen wij de dokter; kiest u de dokter, dan kiezen wij de dag”.


E- CONSULTEN


U kunt bij ons ook e consulten doen. Dat kan soms handig zijn voor kleine, eenvoudige klachten. Of voor het vervolg van een consult dat u al bij ons op de praktijk gehad heeft. Ook kunt u er foto's mee laten zien.


Soms gebruiken mensen het echter als een soort “chat” functie. Dan gaat iemand op die manier met ons in gesprek, door over en weer berichten te sturen. Dat is expliciet NIET de bedoeling. Dat is voor ons niet te doen. Maakt u dan alstublieft gewoon een afspraak op het spreekuur.


Het is ook echt niet de bedoeling om op deze manier allerlei administratieve vragen aan ons te stellen, of om bijvoorbeeld zo snel een verwijzing te krijgen. Wij krijgen op die manier te veel “opdrachten” van patiënten. Zulke e-consulten kosten ons veel tijd en hiervoor is het wat ons betreft niet bedoeld.


THUISARTS.NL


Sommigen van u vragen ons wel eens waar je nu betrouwbare en makkelijk toegankelijke informatie kunt vinden over verschillende gezondheidsproblemen. Wij werken graag met de website “thuisarts.nl”. Op deze website kunt u zoeken naar wat uw klachten kunnen betekenen en vaak ook wat u zelf kunt doen. Tevens vindt u allerlei informatie over gezondheidszaken die op dat moment actueel zijn. Twijfelt u of u naar de dokter moet, dan kan de website “moetiknaardedokter.nl” behulpzaam zijn.

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan