Wij hopen dat u een goede zomer heeft gehad. We hopen ook dat veel mensen van hun welverdiende vakantie hebben kunnen genieten. Verder hopen we nog op een zonnige september maand. 


CORONA NIEUWS
De corona pandemie blijft ons bezighouden. Gelukkig zijn velen van u inmiddels gevaccineerd. Helaas zien we inmiddels ook mensen die ondanks een dubbele vaccinatie, toch een Covid infectie oplopen. Gelukkig beschermt de vaccinatie heel goed tegen “ernstige ziekte”. Mocht u zich onverhoopt nog niet hebben laten vaccineren, adviseren wij dringend dat alsnog te doen. Ook jongeren tussen de 12- 17 mogen zich inmiddels laten vaccineren en ook dat is al op grote schaal gebeurd. Hierdoor kunnen de scholen straks weer veiliger open en kan het leven van onze kinderen hopelijk weer zo goed als normaal worden.


De zorg loopt nog steeds behoorlijk achter. Daarom is er veel “inhaalzorg” nodig. Hierdoor is het ook in onze praktijk aanhoudend behoorlijk druk. Wij hopen op uw begrip bij langere wachttijden aan de telefoon. Wij doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen.


Wij krijgen veel vragen over vaccinatiebewijzen. Probeert u eerst zelf of u deze kunt downloaden. Alleen als dat u echt niet lukt, kunnen wij er een voor u aanmaken. Het lijkt vooral soms niet te lukken bij mensen die na een doorgemaakte Covid infectie maar 1 vaccinatie hebben gekregen.


NIEUWE MEDEWERKER
Vanaf 1 september is er weer een nieuwe medewerker in de praktijk, mevrouw Cruz. Zij volgt mevrouw Shanmuganathan tot 1 december aanstaande op als specialist ouderengeneeskunde in opleiding. Zij bezoeken onze ouderen, die dat willen of nodig hebben. De nieuwe huisarts in opleiding, mw. Kuizenga is inmiddels volledig ingewerkt en heeft het erg naar haar zin bij ons. (gelukkig)


GRIEPVACCINATIES
Eind september krijgen de mensen die in aanmerking komen een uitnodiging voor de griepvaccinatie in de brievenbus. De griep- en pneumococcenvaccinaties worden dit jaar pas begin november aan onze praktijk geleverd. Dit door een storing bij de leverancier tijdens het bestelproces. Ondanks pogingen van ons dit te vervroegen is dat niet mogelijk gebleken. Dat is uitermate vervelend maar wij kunnen er dus niets aan doen. Dat betekent dat de vaccinaties ook pas dan gegeven kunnen worden. Dit jaar worden al onze 60 plussers en de mensen met een medische indicatie uitgenodigd. Voor de extra pneumococcenvaccinatie worden dit jaar de mensen geboren tussen 01-01-1948 en 31-12-1952 (69-73 jarigen) uitgenodigd.


VRIJE DAGEN
De praktijk is dit najaar 3 dagen gesloten i.v.m. nascholing: te weten 8 september, 27 september en 22 oktober. De collegae uit Voorburg nemen die dagen voor ons waar. Herhaalrecepten kunt u dan wel inspreken maar die aanvragen worden dan pas de volgende werkdag verwerkt.

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan