Bij het schrijven van deze nieuwsbrief hangt het voorjaar al een beetje in de lucht. We kijken daar met z’n allen wel weer naar uit! Deze winter hebben wij veel, heel veel mensen met luchtweginfecties gezien, maar gelukkig bleven grote problemen door nieuwe corona uitbraken uit deze winter.


Dr. Bijlard heeft een probleem aan haar oog opgelopen, waardoor zij tijdelijk wat minder patiënten kan ontvangen. Er is voor waarneming gezorgd. Dr. Klein Nulent zal in totaal zo’n 10 dagen voor ons werken. Daarmee is de continuïteit gewaarborgd.


 


Nieuwe medewerkers:


In de vorige nieuwsbrief berichtten wij over het personeelstekort dat in alle regionen van de zorg voelbaar is. Wij zijn heel gelukkig dat we toch relatief snel een leuke goede assistente hebben kunnen vinden! Zij heet Jasmijn Vermulm en ze werkt sinds 2015 als doktersassistente. Vanaf 1 februari werkt ze op de maandag en donderdag bij ons! U kunt haar aan de lijn krijgen en ook treffen tijdens het assistentespreekuur.


Per 1 april komt er een nieuw gezicht aan de balie. Naast de u bekende Lenneke Vonk, zult u daar nu 2 a 3 dagen per week Esther Jaeger treffen.


Verder is vanaf eind januari een mannelijke psycholoog bij ons werkzaam als POH- GGZ. Hans Zwartveld, hij werkt op vrijdag ochtend.  Samen met Marina Boeijen zorgt hij waar mogelijk voor de psychologische ondersteuning van hen die dat nodig hebben en willen.


Vanaf 1 april start Lynda Roosendaal als stagiair POH somatiek bij ons. Zij zal door Grytsje Sleijster worden opgeleid tot praktijkondersteuner voor de diabetes en long- en hart en vaatzorg. Hopelijk bevalt het haar en ons zo goed, dat ze hierna bij ons blijft werken!


 


Medicatie tekorten:
Helaas worden wij steeds vaker geconfronteerd met medicijn tekorten. Het middel dat wij voorschrijven als eerste keus, of het middel dat u al jaren gebruikt is opeens (al dan niet tijdelijk) niet meer leverbaar. Dat is voor u, de apotheker en ons zeer frustrerend. Wij kunnen daaraan echter niets veranderen. Er zijn forse storingen in de levering van grondstoffen of problemen met de fabrikanten van de medicijnen. Het kan hierdoor voorkomen dat u omgezet moet worden naar een ander medicijn of dat u minder tegelijk geleverd krijgt dan normaal, om de beschikbare hoeveelheden zo eerlijk mogelijk over iedereen te verdelen. Wij doen dat uiteraard zorgvuldig en in overleg met de apotheek.


 


Anderhalfdelijnszorg:
U weet ongetwijfeld dat we veel zogenaamde anderhalfdelijnszorg in huis hebben. Naast de al jaren bekende echografist en kno arts en cardioloog hebben we ook regelmatig de gynaecoloog, proctoloog (chirurg van de endeldarm) . Deze kosten vallen allemaal onder de huisartsenzorg en gaan daarom niet van uw eigen risico af. Er wordt volop nagedacht over uitbreiding van deze zorg. Wij geloven erg in deze passende zorg dichtbij huis.
Klachten van bewegingsapparaat kunnen bij ons direct naar de POH bewegen, zoals wij in de vorige nieuwbrief al vertelden. Dit gaat niet ten koste van uw fysiotherapie behandelingen.


Vitaminegebrek?
Wij krijgen vaak vragen hierover. Meestal is er geen sprake van. Vermoeidheid komt zelden door vitaminegebrek.


Als u gezond eet en dagelijks buiten komt, maakt uw lichaam voldoende vitamine D aan uit zonlicht en voeding. Heeft u een getinte huid? Dan is extra vitamine D het hele leven aan te raden. Vrouwen > 50 jaar en mannen > 70 jaar raden wij ook aan vitamine D te gebruiken.


Eet u dierlijke producten? Dan krijgt u voldoende vitamine B12 binnen. Het zit in vlees, vis, zuivel en eieren. Indien u dit niet eet én geen vleesvangers eet is het advies dagelijks vitamine B12 te gebruiken.


Mocht u hier meer over willen weten, bekijk dan de volgende folder: https://doenoflaten.nl/wp-content/uploads/2020/12/folder_def_aanpassing2.pdf


 

Delen:

Spoednummer: 070 3860945          Tel: 070 3869572          Fax: 070 3863494          Avond/nacht/weekend dienst: 070 3469669

Copyright © 2024 Botman & Bijlard, Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Wij maken geen gebruik van trackers en reclamemiddelen. Er worden door ons geen verdere gegevens verzameld en gebruikt voor andere doeleinden.

Meer info Toestaan